İnternet bağlantısı yok...
İnternete yeniden bağlanıldı...

Metropol Yayınları’nın İllegal Kullanımına Dair Basın Duyurusu

Tarih: 14.01.2008 13:48
Metropol Yayınları’nın İllegal Kullanımına Dair Basın Duyurusu

Metropol Eğitim Kurumları ve Metropol Yayınları olarak 1995 yılından bugüne, sizlere hem YÖS hazırlık kursları alanında hem de YÖS hazırlık yayınları alanında hizmet vermekteyiz. Karşılaştığımız yoğun ilgi ve gördüğümüz talep, bu alanda vardığımız noktanın bugüne kadar YÖS hazırlık alanında ulaşılabilmiş en üst düzey olduğunu göstermektedir. Oniki yılı aşkın süredir biriktirdiğimiz deneyim, sizlere en iyi şekilde hizmet edebilmek adına bizlere çok şey öğretmekle beraber, olumsuz olarak nitelendirilebilecek durumlarla da karşılaşmamıza neden olmuştur.

Son yıllarda bu alanda YÖS konusundaki bilgisizliği kullanarak siz sevgili YÖS adaylarını yanlış yönlendiren, YÖS hazırlık alanında hizmet vermek bir yana, eğitim kurumu olmak adına herhangi bir nitelik taşımayan birçok ‘kişi’ veya ‘kişiler’ aynı zamanda kurum adı taşımasına rağmen YÖS konusunda ne bilgi birikimleri  ne de teknik altyapıları açısından herhangi bir yetkinliğe sahip olmayan ‘yapılar’, hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışında her geçen gün sayılarını arttırmaktadırlar. Ve bu durum aşağıdaki satırlarda bahsedeceğimiz üzere, yoğun emekler vererek elde ettiğimiz birikimin ticari çıkarlar uğruna illegal kullanılmasına sebep olmakta ama daha da önemlisi YÖS adaylarının geleceklerini doğru bir biçimde planlamasına engel oluşturmaktadır.

Yaklaşık 2 yıl kadar önce, “Metropol Eğitim Kurumları” isminin ve “Metropol YÖS Hazırlık” yayınlarının illegal yollardan kullanıldığını tespit etmiş ve bir internet duyurusu yayınlamıştık. Ardından bu tür yasal olmayan beyanlarda bulunanların bir bölümüne ve yayınlarımızı izinsiz olarak tamamen veya parça parça kopyalayarak kullananların bir bölümüne yazılı olarak ihtar niteliği taşıyan birer mektup göndermiştik.

Bugüne gelindiğinde ise, 2 yıl öncesindeki mevcut durum olumlu anlamda herhangi bir değişiklik göstermemiş, aksine METROPOL YÖS HAZIRLIK YAYINLARI’NIN YASAL OLMAYAN YOLLARDAN KULLANIMI TARAFIMIZDAN GÖRMEZDEN GELİNEMEYECEK NOKTAYA GELMİŞTİR.

Kitaplarımızdan piyasada yeni baskısı bulunmayanlardan satışı hala yapılmakta olanlara, testlerimizden, deneme sınavlarımıza kadar her türlü yayın envanterimiz, kendisini ‘YÖS HOCASI, YÖS UZMANI, YÖS DERSANESİ, YÖS KURSU, YÖS YAZARI VB.’ ÖN ADLARLA TANIMLAYAN ŞAHISLAR VE/VEYA KURUMLAR TARAFINDAN TİCARİ ÇIKAR SAĞLAMAK AMACIYLA İLLEGAL OLARAK KOPYALANIP KULLANILMAKTADIR.

Yasal olmayan biçimde yayınlarımızın bir kısmını veya tamamını kopyalayıp kullananlara (yasal olarak tespit edilmiş olanlar dahil) en kısa zamanda bu yanlışlarından dönmelerini tavsiye etmekteyiz. Söz konusu şahıs ve kurumlar, 2008 yılı itibariyle üzerlerine düşeni yerine getirmedikleri takdirde bu kişi ve kurumlar hakkında yasal cezai işlemler başlatılacaktır.

Bu koşullar altında HARCADIĞIMIZ EMEĞE SAYGI ADINA, SİZ SEVGİLİ YÖS ADAYLARINDAN BEKLENTİMİZ; YUKARIDAKİ SATIRLARDA BELİRTTİĞİMİZ ŞEKİLDE İLLEGAL YOLLARA BAŞVURAN KİŞİ VE KURUMLARI BİZE BİLDİRMENİZ OLACAKTIR. HERHANGİ BİR KİTAPTA, TESTTE VEYA BİR DENEME SINAVINDA DAHA ÖNCESİNDE METROPOL YÖS HAZIRLIK YAYINLARI’NDA GÖRMÜŞ OLDUĞUNUZ TEK BİR SORUNUN BİLE BİZE BİLDİRİLMESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.

Tüm bunların yanı sıra, Türkiye içinde ve dışında, “Metropol Eğitim Kurumları YÖS Hazırlık Kursları Şubelik Hakkı” ve “Metropol Yayınları Yasal Kullanım Hakkı” verdiğimiz kurumlar bulunmaktadır. Metropol Eğitim Kurumları ve Metropol Yayınları olarak, bu alanda bizden samimi destek isteyen her kuruluşa ilk elden yardımda bulunmak konusunda hiçbir tereddüdümüz bulunmamaktadır.

Son olarak belirtmeliyiz ki yukarıdaki açıklamalarımız, YÖS hazırlık alanında kendi birikimlerini siz sevgili YÖS adaylarının hizmetine sunan ve herhangi bir illegal yola başvurmadan sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan kurumları veya şahısları kapsamamaktadır.

Saygılarımızla.

İlgili Ürünler
Yükleniyor...